V četrtek, 10. 5. 2018 smo se v Hotelu Radin udeležili Mednarodne konference »Od semena, zelenjave, sadja do gibanja in zdravja za zdravo srce«. Tudi Vrtec Radenci – Radenski mehurčki smo se preko primera dobre prakse predstavili z rezultati projekta, katerega podtema je bila »Od semena do rastline, od rastline do plodu«. Z izdelki, ki smo jih izdelali in pripravili skozi dejavnosti z eko vsebino v šol.l. 2017/2018 smo se predstavili na  stojnici ” ZELENI PRSTKI RADENSKIH MEHURČKOV”. Kulturni program na Mednarodni konferenci je popestril tudi otroški pevski zbor našega vrtca. Povezovale in sodelovale so se vse vzgojno izobraževalne institucije v občini Radenci ( Vrtec Radenci- Radenski mehurčki , OŠ Kajetana Koviča Radenci, SŠGT Radenci) in Zdravilišče Radenci.
Konferenca je bila namenjena učiteljem, vzgojiteljem – mentorjem in koordinatorjem, ki aktivnosti in projekte o hrani in sorodnih temah izvajajo že več let ali pa so jih šele začeli izvajati. Vsebine so bile  namenjene zdravi in varni prehrani ter gibanju za zdravo srce, šolskim vrtovom,  odgovornemu prehranjevanju, zmanjševanju količine zavržene hrane in drugim eko temam,… Dobre didaktične prakse od predšolske vzgoje do fakultete so  predstavili tudi tuji strokovnjaki iz Avstrije in Hrvaške, ki so predstavili vidik zdrave hrane, varne prehrane v interakciji s trajnostnim agroživilstvom in ekološko pridelavo.
oglejte si galerijo

Pripravile: Jasmina Fašalek Paldauf, dipl. vzg., Mirjana Kreslin, dipl. vzg., Beti Škrjanec, dipl. vzg. in Saška Fifolt, dipl. vzg.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)